Politie valt pand binnen op de Ravenswade na melding inbraak

De politie heeft vannacht een inval gedaan bij een bedrijf aan de Ravenswade op industrieterrein De Liesbosch in Nieuwegein. Het zou gaan om growshop Het Groeipaleis, waar 9 oktober 2018 ook al een inval was (zie video hierboven). Toen werden bij een inspectie producten aangetroffen die gebruikt worden voor grootschalige hennepteelt. Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein had het pand daarop laten sluiten.

Zondagavond rond 23.00 uur werd de omgeving van het pand op bedrijventerrein De Liesbosch afgezet. Agenten met kogelwerende vesten deden onderzoek. Ook werd een politiehelikopter ingezet om de omgeving in de gaten te houden. Een ladderwagen van de brandweer was ook ingezet om agenten op het dak af te zetten. Wat het doel van de inval was is nog onduidelijk, maar omringende bedrijven laten weten daar er in de nachtelijke uren verdachte bewegingen waren bij het bedrijfspand. Later is bekend geworden dat inbrekers actief waren in het pand. De actie duurde tot 01.00 uur.

Vorig jaar werden bij een inspectie producten aangetroffen die gebruikt worden voor grootschalige hennepteelt (zie video hierboven). De groothandel wordt ervan verdacht als grootste leverancier in Nederland een belangrijke rol te spelen bij de professionele hennepteelt in Nederland en vermoedelijk de rest van West-Europa. Het bedrijf zou een jaaromzet hebben van 25 tot 30 miljoen euro.

Tot drie jaar geleden was de werkwijze van de groothandel niet perse strafbaar. Maar sinds 2015 is daar verandering in gekomen. Niet alleen de grootschalige hennepteelt is strafbaar, maar ook de voorbereiding daarvan is sindsdien strafbaar gesteld in de Opiumwet.

In het najaar van 2018 zijn er in heel Midden-Nederland controles uitgevoerd bij growshops. Een growshop mag alleen goederen leveren voor de teelt van bloemen, groenten en fruit, en voor kleinschalige thuisteelt van gedoogde hennep voor eigen gebruik. Heeft een growshop bepaalde combinaties van producten in huis, dan kan dat wijzen op het mogelijk maken van grootschalige (illegale) hennepteelt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren