Gemeente Nieuwegein sluit een growshop en een groothandel voor growshops

De burgemeester van Nieuwegein heeft donderdag 27 december jl. growshop Het Groeipaleis en HGP, een groothandel voor growshops, gesloten. Deze twee bedrijven zijn bezocht tijdens een grootschalige controle op 9 oktober dit jaar. Tijdens het bezoek aan HGP en Het Groeipaleis zijn er producten aangetroffen die gebruikt worden voor grootschalige hennepteelt. De sluiting is voor 12 maanden.

Afgelopen najaar zijn er in heel Midden-Nederland controles uitgevoerd bij growshops. Een growshop mag alleen goederen leveren voor de teelt van bloemen, groenten en fruit, en voor kleinschalige thuisteelt van gedoogde hennep voor eigen gebruik. Heeft een growshop bepaalde combinaties van producten in huis, dan kan dat wijzen op het mogelijk maken van grootschalige (illegale) hennepteelt. Dit is strafbaar. De rechter heeft de voorlopige voorziening die was aangevraagd niet toegekend, waardoor de panden nu gesloten kunnen worden.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren