Week van de Alfabetisering

Boek je toekomst! Dat is het thema van de Week van de Alfabetisering van zondag 8 tot en met 15 september. Tijdens deze week roept de Stichting Lezen & Schrijven organisaties en individuen op om activiteiten te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. In Nederland kunnen 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar niet goed lezen en schrijven. De gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen en Lopik bieden in samenwerking met ROC Midden Nederland vanaf 9 september weer cursussen aan om het lezen en schrijven te verbeteren. Wilt u ook beter leren lezen of schrijven? Of kent u iemand in uw omgeving die graag beter wil leren lezen of schrijven?

Iedereen die op de school het lezen, schrijven niet goed onder de knie heeft gekregen, kan bij ROC Midden Nederland in aparte kleine groepen met anderen beter leren schrijven en lezen. Ook het werken op de computer hoort hierbij. Het Nederlands is gericht op de dagelijkse praktijk. Beter functioneren op het werk of het voorlezen aan (klein)kinderen kunnen doelen zijn. Een bevoegde docent speelt in op de directe vragen van de deelnemers. Voor inwoners die niet in Nederland zijn geboren zijn er speciale groepen om naast het lezen en schrijven ook veel aandacht te besteden aan het spreken in het Nederlands. Wanneer u in eigen land niet of nauwelijks naar school bent geweest dan kunt u terecht om de eerste stappen te zetten bij het lezen en schrijven in het Nederlands. Mensen met een inburgeringsplicht mogen niet deelnemen aan dit aanbod.

De cursussen starten op 9 september in het gebouw van ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2 in Nieuwegein. De cursussen zijn één of twee dagdelen per week zowel overdag als ’s avonds. Voor informatie kunt u contact opnemen met het aanmeldpunt Educatie van ROC Midden Nederland, hier krijgt u de informatie op maat. Telefoon: (030) 754 4004 (tussen 11.00 en 14.00 uur) of per mail op aanmeldpunt@rocmn.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren