CDA pleit voor studentenhuisvesting

Het CDA heeft gisteravond tijdens de behandeling van de woonvisie in de raadsvergadering gepleit voor de transformatie van kantoren naar studentenhuisvesting. Volgens wethouder Adriani is daaraan nu geen behoefte. Maar dat sluit volgens het CDA studentenhuisvesting in Nieuwegein in de toekomst zeker niet uit. De vraag naar studentenhuisvesting in Utrecht blijft ook de komende jaren namelijk groter dan het aanbod.

Betere OV-verbinding Nieuwegein – Uithof
Uit onderzoek naar studentenhuisvesting in Nieuwegein blijkt volgens de wethouder dat vooral de afstand tot de onderwijsinstellingen in Utrecht door studenten als belemmering voor wonen in Nieuwegein wordt ervaren. Maar volgens het CDA sluit dat bij andere omstandigheden in de toekomst zeker niet uit dat opnieuw naar studentenhuisvesting wordt gekeken. “Met het in gebruik nemen van de Uithoflijn en de aansluiting op de tramlijn naar Nieuwegein in de komende jaren verbetert de OV-verbinding Nieuwegein – Uithof. Dat maakt het voor studenten aantrekkelijker om in Nieuwegein te gaan wonen”, aldus CDA-raadslid Gerben Horst. Ook andere ontwikkelingen kunnen er voor zorgen dat Nieuwegein een aantrekkelijk alternatief wordt voor studenten ten opzichte van Utrecht.

Hoger onderwijs in Nieuwegein
Bovendien blijft het CDA in aansluiting op het huidige opleidingsaanbod streven naar een HBO-opleiding binnen Nieuwegein, liefst dicht bij City Plaza. Het CDA denkt dan vooral aan opleidingen in zorg, maar ook andere HBO-opleidingen zijn welkom. Horst: “De vestiging van een HBO-opleiding trekt studenten aan die we de mogelijkheid moeten bieden zich ook in Nieuwegein te vestigen. Hiermee kan opnieuw een invulling worden gegeven aan de leegstaande kantoorpanden.” Dit kan het ook voor studenten aan de hogeschool en universiteit in Utrecht aantrekkelijker maken om in Nieuwegein te gaan wonen. Meer studenten in Nieuwegein kan bovendien de levendigheid van de binnenstad stimuleren, wat weer goed is voor de ondernemers daar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk