‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Hoewel sommige mensen denken dat de gewone berenklauw net zo “levensbedreigend” is als de reuzenberenklauw,  valt dat in de praktijk van Nieuwegein wel mee. Het is wel een enorme insectentrekker, vol schermbloemen met gemakkelijk bereikbare nectar. De parelmoermot is in deze tijd van het jaar zo’n insect.’

Udo: ‘Grote vlinders vallen vooral op door hun prachtige kleuren. De meeste grote vlinders zijn echter vrij onopvallend, hoewel op zich niet minder mooi dan die kleurige kanjers. Als je ze ziet… In deze zomertijd valt soms de parelmoermot te bewonderen, een vrij schuwe vlinder die zich al snel verstopt onder een blad van een plant. Tenzij zij honger heeft.’

One thought on “‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

  1. Conny van der Wal

    Dank Udo weer voor deze prachtige foto.
    Mijn complimenten!!!!

    En sowieso ben ik trots dat u in het mooie Hoog Zandveld woond.
    Uw b(l)oeiende verhalen, kennis daar luister ik graag naar en waardeer daardoor nóg meer wat er zich allemaal ontwikkeld wbt natuur in Nieuwegein.
    Ik spot u regelmatig met de neus bijna op de grond en tussen waterpartijen, ,bomen, struiken , grassen en zelf bestrating etc.
    Altijd onderweg met camera-tje in de aanslag om al het moois wat groet en bloeit en leeft vast te leggen.

    Zodat iedereen ervan kan genieten via uw eigen website.

    Nogmaals dank, en tot ziens bij de vrijwillige groengroep van het bewonersplatform:
    Hoog Zandveld-Zandveld-Lekboulevard (Wijkplatform HZL)

    U verdiend wat mij betreft de stadspenning, lintje o.i.d (als dat nog niet in uw bezit is…..?? )

    Groene en kleurrijke groet van:
    Conny van der Wal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk