Paasactie succesvol voor leerlingen Vroonestein

De leerlingen van de basisschool Vroonestein aan de Lohengrinhof hebben hun Paasactie voor de Voedselbank bekroond door ruim 40 volle kratten met levensmiddelen te schenken. Jaarlijks wordt op deze school in de wijk Zuilenstein een goed doel gekozen en dit jaar was de Voedselbank de gelukkige. Onder luid applaus en kindergejuich werden de volle kratten op de donderdag voor Pasen overgedragen aan medewerkers van de Voedselbank. Verleden jaar kwam de actie ten goede aan de Stichting Dierenthuis uit Almere.

Voordat de actie van start ging heeft de Voedselbank voorlichting gegeven op de school. Daarna gingen de leerlingen van alle klassen de wijk in om voedsel in te zamelen bij de bewoners in de wijk.

Zij verzamelden met kennis van zaken allerlei soorten lang houdbare levensmiddelen voor de ruim 90 voedselpakketten die de Voedselbank wekelijks verstrekt. Deze Voedselpakketten werd voor de Pasen uitgedeeld aan de cliënten van de Voedselbank in Nieuwegein. Juf Anne-Marie: ‘De actie werd goed ontvangen bij de mensen in de wijk. De school kreeg hartverwarmende reacties en de leerlingen waren trots dat ze zoveel hebben opgehaald.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk