Wandeling door historisch Jutphaas met de gidsen van de HKN

Natuurlijk, kennis van de geschiedenis van Jutphaas kunt u ook vergaren door de ANWB-bordjes te lezen. Maar het is veel leuker om de verhalen te horen van de gidsen van de Historische Kring Nieuwegein (HKN). Zij plaatsen die informatie in een groter verband en kennen ook de nodige anekdotes.

Wandel dus mee door de historische kern van Jutphaas op zondag 17 maart. De wandeling start om 14.00 uur bij het hek van de begraafplaats op het Kerkveld, gaat daarna langs de Nedereindseweg en de Herenstraat en duurt 1-1,5 uur. Maximale aantal deelnemers: 15. Aanmelden is verplicht.

Aanmelden via gidsenJutphaas@museumwarsenhoeck.nl. Kosten € 5,00 p.p. vooraf overmaken op de rekening NL52INGB0004419859 van de Historische Kring Nieuwegein onder vermelding van gidsen 17-3. Leden HKN en houders U- en N-pas betalen € 2,50.

Wilt u meer informatie over deze excursie of wilt u liever met een eigen groep wandelen, neem dan contact op met de coördinator van de gidsen van de Historische Kring Nieuwegein. Dat kan telefonisch op: 06-1985 0704.

Ook online meer te weten te komen over de historie van Nieuwegein
In de rubriek ‘De Oude PEN’ behandelen we al jaren de historie van de gemeente Nieuwegein. Een samenvoeging van de twee gemeenten Jutphaas en Vreeswijk. Ook in de rubriek ‘Toen & Nu’ blikken we terug en kijken we naar vandaag. En dan hebben we het nog geeneens gehad over de rubriek ‘De oude ansichtkaarten.’ 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk