Vrijwilligers Taalbrigade NT2 Nieuwegein gezocht

Wil je je graag inzetten voor Nieuwegein? Vind je het belangrijk en leuk om Nieuwegeinse statushouders te helpen met de Nederlandse taal? Word dan vrijwilliger bij de Taalbrigade NT2 van bibliotheek De tweede verdieping.

De Nieuwegeinse bibliotheek biedt nu al ruim een jaar een taaloefenprogramma aan dat statushouders helpt zo snel mogelijk Nederlands te leren lezen en spreken. Vrijwilligers van de Taalbrigade helpen de statushouders hierbij. Elke vrijdagochtend komen ze samen in de bibliotheek om te oefenen. De tijdsinvestering hiervoor is ongeveer drie uur per week.

Bij het oefenen wordt gebruikgemaakt van het Taalplein van de bibliotheek. Hier staat een grote collectie oefenboeken. Ook zijn er computers met oefenprogramma’s te vinden en gaan statushouders aan de hand van thema’s aan de slag met het Nederlands. De bibliotheek geeft vrijwilligers handvatten door middel van trainingen en bijeenkomsten.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger bij de Taalbrigade te worden? Heb je nog vragen of wil je je meteen aanmelden? Stuur dan een korte mail o.v.v. ‘Vrijwilliger Taalbrigade’ naar G.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

hdr

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren