Katern

Vreeswijkse zeeverkenners 4de van Nederland

Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap Lelievlet zeilen in Zeewolde. Tijdens het kampioenschap zijn er in totaal vijf races gezeild. Dit waren minder races dan gepland door het gebrek aan wind op de zaterdagochtend. Gelukkig ging het in de middag steeds harder waaien en konden de wedstrijden echt beginnen.

De Vreeswijkse Zeeverkenners zijn ook naar het NK geweest met twee zeeverkenner boten (jongeren 11 t/m 16), één Wilde vaart boot (jongeren 16 t/m 18) en één volwassene boot. Hierbij heeft aannemersbedrijf B. van Hees en Zonen uit Nieuwegein de vier Lelievletten gratis naar Zeewolde gebracht waar het NK Lelievlet zeilen plaatsvond. In totaal deden de beste 27 zeeverkennerboten, 25 Wildevaart boten en 17 volwassene boten mee.

De zeeverkenner boten 1502 en 1079 zijn respectievelijk 10de en 16de van Nederland geworden. Beide boten hebben bij een aantal wedstrijden zeer hoge resultaten gehaald. De 1502 is namelijk de laatste wedstrijd 2de geworden en de 1079 is tijdens de eerste wedstrijd geëindigd op de derde plek!

Ook de Wilde vaart heeft een fantastisch resultaat neergezet en is de laatste wedstrijd 1ste geworden. Het was een nek-aan-nek race voor een podium plaats, maar helaas viel de 776 net niet in de prijzen. Uiteindelijk zijn ze 4de van Nederland geworden.

Het leidingteam is 11de geworden van Nederland
Als we kijken naar alle wedstrijden heeft de Prins Bernhardgroep een geweldig resultaat neergezet en laten zien dat bij deze groep een paar van de beste Lelievletzeilers van Nederland zitten. Tijdens Pinksteren zullen de Zeeverkenners dat ook zeker weer naar de regionale zeilwedstrijden gaan om een nieuw ticket proberen te verdienen voor het NK Lelievlet zeilen.

Ook leren zeilen bij de waterscouting?
Lijkt het jou ook leuk om te leren zeilen? Kom dan eens vrijblijvend kijken bij één van de opkomsten op zaterdagochtend. Vanaf 7 jaar ben je al welkom binnen de groep! Voor meer informatie kijk op de website van de scoutinggroep of stuur een e-mail naar: groepsbegeleider@prinsbernhardgroep.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk