Sloop van oude theater De Kom gestart

Vrijdagmorgen om 10.00 uur is de sloop van het oude theater De Kom gestart. Wethouder Hans Adriani (Bob de Bouwer) maakte er vanmorgen een speciaal moment van. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en maakte voor onze lezers bovenstaande videoreportage.

Met de sloop van het oude theater in de binnenstad van Nieuwegein, is tevens het officiële startsein gegeven voor de vernieuwing van het Stationsgebied City. Op de muur van het oude theater staat een tekst die de vernieuwing markeert.

De huidige gebouwen maken plaats voor een nieuw, modern knooppunt voor tram en bus met woningen en goede loop- en fietsroutes. ‘Hiermee maken we City levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer’ aldus wethouder Adriani.

De vernieuwing van het stationsgebied in de binnenstad van Nieuwegein is een samenwerking tussen de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, BRIDGES Real Estate en FRESCH Real Estate.

Totale vernieuwing
Over enkele jaren ken je het gebied niet meer terug. Dan wonen er nieuwe bewoners in de 450 nieuwe woningen. Reizigers kunnen comfortabel reizen van en naar het moderne knooppunt voor tram en bus in City. Met de nieuwe trams met lage instap en elektrische bussen. Vanaf het levendige stationsplein loop je zo naar de winkels van Cityplaza en er zijn goede loop- en fietsroutes door het gebied.

Eerst sloop, dan vernieuwen
Maar voor het zover is, moet er eerst gesloopt worden. Aannemersbedrijf Oskam B.V. is al begonnen en heeft het oude theater DE KOM van binnen al gestript. Vrijkomende onderdelen en materialen krijgen waar mogelijk een tweede leven. Nu wordt het gebouw zelf gesloopt. De gevel aan de kant van de trambaan blijft nog even staan. Die wordt vanaf juni gesloopt, als de tram buiten dienst is. Na het oude theater worden ook het voormalig Chinees restaurant Far East, het appartementencomplex aan de Weverstede, de leegstaande passage en de voormalige bioscoop gesloopt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk