Denk mee over woningbouw in Stationsgebied City

De gemeente Nieuwegein roept de hulp in van haar inwoners over de bouwplannen in het stationsgebied. Er is een plan gemaakt voor nieuwe woningen en inwoners mogen hun mening geven. Er komt een nieuw modern knooppunt voor tram en bus, met woningen en goede loop- en fietsroutes. Hiermee maken we City levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer.

De gemeente Nieuwegein laat weten dat er eerst een bijeenkomst was gepland eind van deze maand, maar kan dit door de Corona-maatregelen niet plaatsvinden. ‘Daarom hebben we deze digitale manier bedacht om input te vragen van de inwoners uit Nieuwegein.’

De plannen zijn gemaakt door FRESCH Real Estate en BRIDGES Real Estate en gaan over nieuwe woningen in het stationsgebied in de binnenstad (City) van Nieuwegein. Het stationsgebied moet een modern knooppunt worden voor tram en bus met daarbij woningen en winkels.

De woningnood in Nieuwegein is groot en de binnenstad is bij uitstek geschikt om nieuwe woningen te bouwen. Dicht bij de winkels, voorzieningen en het openbaar vervoer. FRESCH Real Estate en BRIDGES Real Estate hebben samen plannen gemaakt voor de bouw van 450 woningen in het Stationsgebied City. Bij de gemeente hebben ze gezamenlijk een principeverzoek ingediend voor deze woningbouw. De gemeente heeft hierover nog geen besluit genomen. Verschillende afdelingen van de gemeente gaan de plannen bekijken. De ontwikkelaars zijn ook benieuwd wat de inwoners uit Nieuwegein van de plannen vinden.

De reacties op de plannen worden verwerkt en als advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein. Zij zullen uiteindelijk een besluit nemen over de plannen. Via de website van de gemeente kan tot 15 april gereageerd worden op de plannen.

3 thoughts on “Denk mee over woningbouw in Stationsgebied City

 1. John

  Als de prijzen wat lager kunnen is het niet verkeerd.
  Maar waar zijn de parkeerplaatsen?

 2. SC

  Krappe woningen en rare balkons die nogal onveilig ogen. Op de foto’s zie je het gebouw als een muur. Hoe zal het er aan de andere kant uitzien?

 3. John

  Die balkons zie er inderdaad gevaarlijk uit.
  Volgens mij kan je daar niet met meerdere mensen op vertoeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk