Woningbouw in Stationsgebied City

Het Stationsgebied in City Nieuwegein wordt vernieuwd. Er komt een nieuw modern knooppunt voor tram en bus, met woningen en goede loop- en fietsroutes. Hiermee maken we City levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer.

De woningnood in Nieuwegein is groot en de binnenstad is bij uitstek geschikt om nieuwe woningen te bouwen. Dicht bij de winkels, voorzieningen en het openbaar vervoer. FRESCH Real Estate en BRIDGES Real Estate hebben samen plannen gemaakt voor woningbouw in het Stationsgebied in City. Bij de gemeente hebben ze gezamenlijk een principeverzoek ingediend voor deze woningbouw. De gemeente heeft hierover nog geen besluit genomen.

Als zo’n principeverzoek bij de gemeente binnenkomt gaan verschillende afdelingen de plannen bekijken. Hun bevindingen worden in een advies naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd. In dezelfde periode informeren de ontwikkelaars ook de wijk over hun plannen.

Beeld woningbouw in Stationsgebied City
‘Omdat er door de Coronacrisis geen bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd, pakken de ontwikkelaars het informeren van de wijk op door informatie digitaal aan te bieden. U vindt informatie over de woningbouwplannen op de website ikbennieuwegein.nl onder ‘Woningbouw in Stationsgebied City’. Hier staat ook een animatiefilmpje, gemaakt door KaiserVR, zodat u een impressie krijgt van hoe het Stationsgebied er in de toekomst uitziet. Wij benadrukken dat het een impressie is. Dat betekent dat het eindbeeld af kan wijken.’

Meedoen
Als u dat wilt kunt u een reactie op de plannen geven. Dit kan tot en met dinsdag 15 april 2020 door een reactieformulier onder de Menuknop ‘Meedoen’ op genoemde website in te vullen en te versturen. Uw reactie komt dan bij de ontwikkelaar en de gemeente terecht en wordt samen met reacties van anderen in een advies naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd. Dit gebeurt ook met de bevindingen van de afdelingen van de gemeente. Het college besluit vervolgens of zij met het principeverzoek kan instemmen. De officiële vergunningenprocedures volgen daarna.

One thought on “Woningbouw in Stationsgebied City

  1. Joop Vermeulen

    Lekker afgelegen wonen voor de ultieme yup.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren