Muzikaal theaterspektakel bij Museumwerf Vreeswijk

Even geen hoofdrol voor schepen of de oude binnenvaart bij Museumwerf Vreeswijk. Op 21 t/m 24 juni domineren tribunes het werfterrein. De Museumwerf vormt dan het decor van een muzikaal theaterspektakel met als titel: ‘Vogelvrij.’

Theaterstuk Vrijheid
Op een mooie dag verzamelt zich voor een tewaterlating een opmerkelijk gezelschap van jonge gasten en oude rotten. Zo zijn er een zekere Ann en Dirk die elkaar zo heerlijk missen. Er is een Herman met zijn zak vol stenen en een brievenbus. Er zijn Opa en Merel die dol zijn op elkaar én op Oma. Dan is er nog een visser met een schone aan de haak. Ook is er een ongenode gast: meneer Kist die je bij je einde treft en gewoon zijn lijst afwerkt. De jonge gasten en oude rotten en hun verwikkelingen vormen de smaakmakende de ingrediënten van het muzikale theaterstuk.

‘Vogelvrij’ is een familievoorstelling opgevoerd door Theater Totaal. Theater Totaal is een muziek/theater(t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talenten door middel van scholing en vertoning. Doordat Theater Totaal samenwerking heeft gezocht met bewoners van Zorg-Spectrum, zeemanskoor de Brulboei, leerlingen van basisschool De Tweeklank, Freerunners Just Play, Huis van Waarde & Wederkeer, Museumwerf Vreeswijk en meer amateurspelers uit Nieuwegein, kan ‘Vogelvrij’ met recht een Nieuwegeins product worden genoemd.

Voorstellingen en kaartverkoop
De voorstellingen vinden plaats op donderdag 21 juni (openbare try-out), vrijdag 22 juni (première) en op zaterdag 23 juni, aanvang 20.00 uur. En op zondag 24 juni om 15.00 uur. Het theaterstuk duurt ongeveer 75 minuten.

Speellocatie Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Kaarten (€ 12,- of € 7,- (kind t/m 12 jaar / student / 65+)) zijn verkrijgbaar via deze website.

Vervoer
Parkeren is lastig, dus kom liever met de fiets of het OV (buslijnen 65 en 77, halte Museumwerf). Bij J. Brouwer & Zn. BV, Nijverheidsweg 1, Nieuwegein is een parkeerterrein ingericht. Daar vandaan is het 7 minuten lopen naar de Museumwerf. Mocht de afstand eventueel te groot zijn dan regelt Theater Totaal vervoer vanaf de parkeerplaats naar de werf. Voor informatie en boekingen: www.theatertotaal.org of theatertotaal@amerpoort.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren