Vrachtwagenchauffeur Remco Kompier uit Nieuwegein wint TVM Award Ridder 2021

De 41-jarige Remco Kompier (41) uit Nieuwegein heeft de TVM Award Ridder 2021 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur, werkzaam voor transportbedrijf Van der Wal Transport B.V., viel deze eer ten beurt vanwege een heldhaftige actie die hij op 11 maart dit jaar op de A28 ter hoogte van Nijkerk verrichtte. Dit deed hij samen met Roy Oldehinkel (28) uit Gramsbergen.

Op 23 juni 2021 kregen zij al de bronzen penning en getuigschrift voor hun heldhaftige optreden uit handen van burgemeester H.A. Lambooij van de gemeente Putten. Deze erepenning is de oudste medaille in Nederland die nog steeds wordt geslagen en toegekend. De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroont al meer dan 250 jaar mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood.

Remco Kompier krijgt de bonzen penning uit handen van burgemeester H.A. Lambooij

Kompier zag op de bewuste dag vanuit zijn cabine twee auto’s op elkaar botsen. Eén van de auto’s kwam in een naastgelegen sloot terecht. Kompier reageerde razendsnel en reed richting het water. Hij bedacht zich geen moment en sprong het water in om de twee mensen, een man (72) en vrouw (78) uit Nijkerk, in de auto te redden. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto klimmen. Hij haalde de man die vastzat in de auto met een uiterste krachtsinspanning uit het water.

Vanwege deze reddingsactie werd Kompier door meerdere mensen genomineerd voor de TVM Award Ridder 2021. Deze prijs is bestemd voor een vrachtwagenchauffeur (m/v) die iets bijzonders heeft gepresteerd op het gebied van verkeersveiligheid. De jury voor Ridder 2021 bestaat uit vijf collega-beroepschauffeurs, die zich als ambassadeurs aan de TVM Awards hebben verbonden. Johannes Ritsma, winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2018, is de juryvoorzitter. Kompier ontvangt tijdens de finaledag van de TVM Awards op zaterdag 25 september op het TT Circuit in Assen de bronzen TVM Award uit handen van tv-persoonlijkheid Hélène Hendriks in haar rol als ambassadrice van de TVM Awards.

Remco Kompier is uiterst verguld met de TVM Award Ridder 2021. “Ik heb gedaan wat ik dacht dat goed was”, aldus Kompier, die tegelijkertijd een oproep doet aan al zijn chauffeurscollega’s. “Wij, chauffeurs, werken constant in riskant gebied, waar ongelukken plaatsvinden. Wees alert op elk moment. Wij kunnen het verschil maken, al is het alleen maar door snel de hulpdiensten in te schakelen.”

Juryvoorzitter Johannes Ritsma: “Remco heeft met gevaar voor zijn eigen veiligheid iemand uit de auto gehaald. Ondanks dat hij bekend was met dit risico, deed hij het toch. In mijn beleving ben je dan echt een held.”

De TVM Awards zijn een initiatief van TVM-verzekeringen en heeft als primaire doelstelling het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage te leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. De TVM Awards kent drie pijlers: het NK Veiligste Chauffeur, Ridder en Veilig Transport.

De trotse Remco Kompier in zijn vrachtwagen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk