Nieuwegeiner Remco Kompier bekroond na heldhaftige redding

Remco Kompier (41) uit Nieuwegein en Roy Oldehinkel (28) uit Gramsbergen zijn door de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroond voor hun heldhaftige optreden eerder dit jaar in Putten. Dinsdag 22 juni 2021 ontvingen zij een getuigschrift en een bronzen penning uit handen van burgemeester H.A. Lambooij van de gemeente Putten.

Foto gemeente Putten. Rechts Remco Kompier

Op donderdag 11 maart 2021 raakte een auto met twee inzittenden, een man (72) en vrouw (78) uit Nijkerk, op zijn kop te water na een aanrijding op de A28. Kompier schoot direct te hulp, sprong het koude water in en met een uiterste krachtinspanning bevrijdde hij de bijrijder uit de auto. Ook Oldehinkel sprong het water in en bracht de bestuurder van de auto in veiligheid.

“Nadat ik hoorde van deze dappere actie heb ik beide redders voorgedragen bij de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze medaille hebben zij verdiend. De reddingsactie was niet zonder gevaar, maar dat weerhield hen niet om in actie te komen. Iedereen kan een voorbeeld nemen aan de getoonde moed van beide heren”, aldus burgemeester H.A. Lambooij van Putten.

De erepenning is de oudste medaille in Nederland die nog steeds wordt geslagen en toegekend. De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroont al meer dan 250 jaar mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk