Voortbestaan Museumwerf Vreeswijk in het geding

Het college van Nieuwegein is voornemens om € 50.000 te bezuinigen op erfgoed. ‘Voor Museumwerf Vreeswijk zou dat dramatische gevolgen hebben. Onze subsidie is nu € 134.000,- en zou terugvallen naar € 84.000. een bezuiniging van bijna 40%!’ aldus André van Schie, directeur Museumwerf Vreeswijk.

Van Schie: ‘Wij hebben onderzocht of een dergelijke bezuiniging haalbaar is en geconcludeerd dat zo’n omvangrijke extra bezuiniging op dit moment betekent dat het concept Museumwerf niet meer op de huidige manier kan voortbestaan. Het is -zeker nu- onmogelijk om dergelijke bedragen aan structureel extern geld binnen te halen. Het is ook onmogelijk om de werkende werf en het museum met culturele activiteiten open te houden zonder het huidige budget.’

De verplichtingen van de stichting Museumwerf bestaan vooral uit personeelslasten (vooral het werfbedrijf), de culturele activiteiten en huisvestingkosten. Het bestuur is van mening dat het concept Museumwerf Vreeswijk juist succesvol is door de combinatie van werkende werf en culturele activiteiten. Ze kunnen niet los van elkaar bestaan.

De Museumwerf zoekt steun en roept alle Nieuwegeiners op om de raadsleden een email te sturen om terug te komen op anders te doen besluiten. Op 6 november aanstaande zal er een besluit worden genomen over de toekomst van de Museumwerf. Een brief sturen kan ook aan Gemeenteraad Nieuwegein, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren