Voor de derde keer ‘Roefeldag’ in Nieuwegein

Op woensdagmiddag 7 november aanstaande wordt er voor de derde keer ‘geroefeld’ in Nieuwegein. Roefelen is Vlaams en het betekent ‘ontdekken’ of ‘snuffelen.’ Tijdens deze dag kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool actief kennismaken met beroepen en werkzaamheden bij verschillende bedrijven, winkels en organisaties in Nieuwegein.

Tijdens de Roefeldag kunnen kinderen snuffelen aan beroepen. Broodjes maken, op kantoor werken, kleding verkopen, meekijken bij een schoonheidssalon of aan auto’s sleutelen, de kinderen komen bij de aangemelde bedrijven langs om in drie kwartier tijd het bedrijf, product en met name de beroepen te leren kennen. Zo kunnen de kinderen al jong kennismaken met verschillende beroepsgroepen en werkzaamheden. En dit helpt ze mogelijk bij de keuzes voor hun opleiding en latere werkzame leven.

Inmiddels zijn 500 stageplekken verdeeld over 125 Roefelgroepen bij de verschillende bedrijven in Nieuwegein. 45 groepjes hadden als voorkeur werken bij de Mc Donalds aangegeven, helaas was daar maar plek voor 12 groepjes. Woensdagmiddag 7 november zullen de kinderen de bedrijven onder begeleiding bezoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren