Parkhout in woord en beeld: ‘SV Parkhout en Nivo Sparta houden elkaar in evenwicht’

De winterse buien bleven ook afgelopen zaterdagmiddag sportpark Parkhout in Nieuwegein teisteren, net als de aanvalsgolven van Nivo Sparta. De bezoekers uit Zaltbommel raakten deze middag alles bij elkaar 2x de paal en 1 keer de lat maar scoorden niet. Na afloop liet coach Kevin Reinhard mij weten dat zijn ploeg net als vorige week de opdrachten perfect hadden uitgevoerd en een terecht punt hadden gewonnen van deze sterke tegenstander.

De thuisploeg moest het deze middag stellen zonder de geschorste Luc Jansen Venneboer. Voorhoedespelers Vincent Griffioen en Timo Meerding zijn nog altijd geblesseerd. Daartegenover stond de terugkeer van Robbin Janssen.

Het eerste half uur hielden beide partijen elkaar aardig in evenwicht alhoewel de bezoekers veel meer balbezit hadden. SV Parkhout ontsnapte aan een achterstand toen een tegendraads ingekopte bal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in kaatste. De verdediging van de thuisploeg stond ook deze middag weer erg goed en wist in de 2e bal te winnen en het gevaar te keren. Vlak voor rust raakte een doorgekopte bal ook de binnenkant van de paal en de kruising, maar ook dit werd geen doelpunt. Ruststand 0-0.

Bij aanvang van de tweede helft voerde Nivo Sparta het baltempo nog meer op en moest de verdediging van SV Parkhout regelmatig naar adem happen. Toch veranderde er iets in het aanvalsspel van de gasten, de voorzetten, veelal hoge ballen werden onnauwkeurig en de dieptepasses gleden ver door op het gladde veld. Ook nu, net als vorige week besefte sv Parkhout dat er mogelijk nog iets meer inzat. En dat bleek ook toen Jeroen Scholman een kopbal bij de 2e paal op een haar na miste. Even later kreeg Casper Baggen net niet goed zijn voet tegen de bal waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging.

Foto: Jeroen Scholman kan zijn hoofd net niet voldoende tegen de bal krijgen om de bal richting doel te sturen

Scheidsrechter Carlo van Oijen uit Bergen op Zoom moest vanwege hands en een wat fors ingezette tackle de gasten nog een tweetal vrije trappen geven, maar hield de kaarten op zak. Nivo Sparta wist deze middag niet precies waar het doel stond. De laatste toegekende vrije trap in de toegevoegde tijd, net even buiten de zestien. Hij moet er snoeihard in dachten alle meegereisde supporters uit Zaltbommel. De bal verdween hoog over de ballenvanger en kleedkamers achter het doel.

En zo eindigde ook deze wedstrijd in een 0 – 0 gelijkspel en kunnen we constateren dat net als vorige week SV Parkhout de morele winnaar was. Opnieuw de nul gehouden en een punt verdiend. We moeten wachten tot de ziekenboeg leegstroomt.

Zaterdag 2 december aanstaande gaat SV Parkhout op bezoek bij GRC ’14. De Genderen Rijswijk Combinatie staat nog binnen het bereik van het team van Kevin Reinhard. Een tweede overwinning zou een mooi Sinterklaascadeau kunnen zijn?

Gerard van Vliet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk