Voor 573 huishoudens geen warme douche en woonkamer in Zuilenstein

In Nieuwegein zitten vanochtend nog altijd 573 huishoudens in de wijk Zuilenstein zonder verwarming. Het gaat om onder meer om woningen aan de Carillonlaan, Gonglaan, Bugelhof, Saxofoonlaan en de Opheuslaan. Een lekkage in de stadsverwarming is de boosdoener. Gisteren aan het begin van de avond zaten nog 20.000 woningen zonder verwarming.

De storing begon gisteren aan het begin van de avond. Beheerder Eneco is sindsdien druk bezig om de lekkage op te sporen. “Alleen kunnen wij niet heel makkelijk zien waar het lek zit”, zei een woordvoerder gisteravond. “Het water stroomt niet over de stoep, maar loopt ergens weg onder de grond. Dus wij zijn hard aan het zoeken waar het lek zich bevindt.”

Het is tot nu toe onduidelijk wanneer de problemen verholpen zijn. Inmiddels is het lek wel gevonden, het zou zitten onder de gymzaal de Triangel bij de koningin Beatrixschool aan de Lohengrinhof. Monteurs van Eneco gaan aan de slag, nadat het water is afgekoeld. Hoe lang de huishoudens nog zonder warm water zitten is onbekend.

Medewerkers zijn druk doende om het gat in het warmtenet te dichten

Vergoeding in verband met een storing aan de stadsverwarming
U krijgt een vergoeding voor een storing als deze langer duurde dan 8 uur. Duurde de storing korter dan 8 uur? Dan krijgt u geen vergoeding. U krijgt 35 euro bij een storing vanaf 8 uur. Voor iedere 4 uur dat de storing langer duurt, hebt u recht op een extra bedrag van 20 euro.

Uw warmteleverancier moet een storingsregistratie bijhouden. Daarmee weet de warmteleverancier precies wanneer hij u moet betalen. En hoeveel. U krijgt uw vergoeding binnen 6 maanden na het herstel van de storing.

Uw warmteleverancier mag elk jaar één grote storing in het warmtenet of de installatie hebben zonder daarvoor te moeten betalen. Die storing moet dan wel binnen 24 uur zijn opgelost. Storingen in uw eigen woning tellen niet mee. Bijvoorbeeld door een defecte meter, uw eigen afleverset of radiatoren.

Lees hier meer over een eventuele vergoeding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!