Vier auto’s in beslag genomen bij inval door de FIOD in Nieuwegein

De belastingdienst en de FIOD hebben maandag 26 oktober jl. bij een bedrijf aan de 5e Garnizoensdok, op industriegebied Het Klooster diverse auto’s in beslag genomen. De wagens zijn door een bergingsbedrijf meegenomen. Het zou gaan om een lopend onderzoek naar belastingfraude. Bij de inval waren ook enkele deurwaarders aanwezig. De inval zou zijn gedaan bij het autobedrijf Auto Hussel. De website van het bedrijf is inmiddels off-line gehaald.

De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de Belastingdienst. De 26-jarige verdachte is eigenaar van een autobedrijf dat vermoedelijk bij de import van auto’s uit een Europees land gebruik heeft gemaakt van de 0%-omzetbelastingregeling voor ondernemers. Vervolgens heeft hij bij de (door)verkoop van de auto’s wel omzetbelasting in rekening gebracht, maar deze niet afgedragen. Om deze constructie te verbloemen is mogelijk gebruik gemaakt van katvangers en valse facturen. Vermoedelijk zijn de andere drie mannen katvangers. Mogelijk is voor minstens 120.000 euro te weinig omzetbelasting zijn afgedragen.

Naast de inval in Nieuwegein zijn er ook doorzoekingen gedaan in vijf woningen in Amsterdam, Koog aan de Zaan, IJmuiden, Utrecht en Maarssen, twee bedrijfspanden in Nieuwegein en Utrecht en een garagebox in Zaandam. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

De FIOD heeft gisteren ook een 26-jarige man aangehouden in Utrecht. Hij wordt verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrifte. De Belastingdienst had nog een vordering op de 26-jarige man en heeft daarom de vier personenauto’s in Nieuwegein in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Drie mannen van 38, 43 en 52 zijn eveneens verdachten in het onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren