Katern

Videoverslag tweede dag Vreeswijk Vol Vaart!

Ook zaterdag 30 juli, de tweede dag van Vreeswijk Vol Vaart 2016, was er weer veel te doen in het schippersdorp Vreeswijk. Onze videograaf Jos van Vogelpoel trok er vandaag op uit om voor onze lezers een mooi overzicht te maken van de activiteiten rondom de sluizen in Vreeswijk. Ondanks het mindere weer kon het evenement op veel bezoekers rekenen.

Jos van Vogelpoel voer mee met het stoomschip Jan de Sterke en legde vast dat de stoommachine van 103 jaar oud het nog zeer goed deed. Ook de nautische markt langs de Handelskade kon niet onopgemerkt blijven. Op de Museumwerf Vreeswijk konden kinderen stoombootjes bouwen en zeilklompjes schilderen.

Tijdens de wedstrijd zand lossen zien we Vreeswijker Arie Hoogendoorn aan het woord naar wiens oom, Piet van Dijk, de prijs is vernoemd. Vreeswijk staat bekend om zijn zandwinning, daarom worden de Vreeswijkers ook wel ‘Beugelaars’ of ‘Zandhappers’ genoemd. De winnaar is overigens geworden Ab Rijnbeek uit Nes aan de Amstel. Morgen dag drie op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk