Open dag Fokus Nieuwegein Fokkesteeg op 16 maart

Fokus Nieuwegein Fokkesteeg organiseert op vrijdag 16 maart een open dag voor iedereen die kennis wil maken met het Fokuswonen. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een fysieke beperking mogelijk, door in een aangepaste woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. De open dag is van 10.00 – 16.00 uur bij Fokus, Havelterschans 22 in Nieuwegein. De open dag wordt gehouden tijdens de landelijke week van zorg en welzijn.

Fokus wil met de open dag iedereen die geïnteresseerd is in het Fokuswonen, de kans bieden een kijkje ‘in de keuken’ te nemen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor mensen met een fysieke beperking en hun familie, zorgprofessionals, werkzoekenden en omwonenden van het Fokusproject. Bezoekers kunnen een beschikbare Fokuswoning bezichtigen en terecht in de ADL-eenheid (hulppost) waar medewerkers en cliënten klaarstaan om meer informatie te geven.

Fokus Nieuwegein Fokkesteeg telt vijftien grondgebonden woningen met tuin, van Jutphaas Wonen. De woningen hebben drie of vier kamers en liggen in de rustige woonwijk Fokkesteeg op steenworp afstand van het oude stadsdeel Vreeswijk. De wijk ligt tussen het centrale park Oudegein in het westen en het Merwedekanaal in het oosten. De tramhalte (rolstoeltoegankelijk) brengt u zo naar het gezellige centrum van Nieuwegein of naar het bruisende Utrecht. Momenteel zijn twee Fokuswoningen direct beschikbaar, deze zijn tijdens de open dag ook te bezichtigen.

Fokuswoningen zijn volledig aangepaste woningen die verspreid in een gewone woonwijk liggen. Fokus verleent de assistentie vanuit een in de directe nabijheid gevestigde ADL-eenheid (hulppost). Deze hulppost is door middel van een alarm-intercomsysteem met de Fokuswoningen verbonden. Als een cliënt hulp nodig heeft, roept die een ADL-assistent op. Dit kan 24 uur per dag en zeven dagen per week. Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn bijna 1400 Fokuswoningen in 99 Fokusprojecten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren