Katern

Videoverslag eerste dag Vreeswijk Vol Vaart!

Vreeswijk heeft zich opgemaakt voor het historische festival VreeswijkVolVaart! Vandaag zijn ruim 200 grote monumentale binnenvaartschepen Vreeswijk binnen gevaren voor het grootste nautische evenement in Nederland dit jaar. Gerestaureerde en nog volledig varende en zeilende tjalken, klippers en aken zijn er dit weekend te zien. Ook zijn er boten met luxe motoren en andere voormalige bedrijfsvaartuigen. (Foto: Jan Valkenburg)

Tijdens VreeswijkVolVaart! kan de Museumwerf naar eigen zeggen ook een aantal oude bekende boten begroeten, zoals het woon- en atelierschip De Zwerver. De boot lag tussen 2011 en 2014 bij de Museumwerf in Vreeswijk voor een opknapbeurt.

Onze videograaf Bart van Rooijen en Mirjam Bruin waren vandaag aanwezig om voor u een videoverslag te maken van de eerste dag van de reünie van de landelijke vereniging ‘Het Historisch Bedrijfsvaartuig.’ Klik op het videocameraatje hieronder voor de video van de openingsceremonie en het binnenlopen van de historische schepen in Vreeswijk. Ook morgen zullen wij weer verslag doen.

Onze fotograaf Arend Bloemink trok er met zijn fotocamera erop uit. Hieronder voor zijn foto’s.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk