Katern

Videoverslag derde dag Vreeswijk Vol Vaart!

Zondag 31 juli was de laatste dag van het nautisch evenement Vreeswijk Vol Vaart 2016. Onze videograaf Michael Simonse trok er vandaag op uit om op zijn eigen wijze een overzicht te maken van de activiteiten rondom de sluizen in Vreeswijk.

Het was gezellig druk, maar de 50.000 bezoekers die de organisatie had gehoopt te mogen ontvangen de afgelopen drie dagen zijn bij verre na niet behaald. Minder mensen zijn op Vreeswijk Vol Vaart afgekomen door vooral het wisselvallige weer van gisteren met soms pittige buien.

Meest in het oog springend was vandaag de vlootschouw op de Lek. Vooraf hieraan verzamelden de oude schepen – net als honderd jaar geleden – zich in de Koninginnensluis om gezamenlijk de Lek op de varen en zich aan te sluiten bij de vlootschouw. In de video zien we ook de Pokémon jagers aan het werk.

Morgen worden de ruim 200 grote monumentale binnenvaartschepen om 10.00 uur uitgezwaaid en komt de jaarlijkse reünie van de landelijke vereniging ‘Het Historisch Bedrijfsvaartuig’ op zijn einde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk