Video: Prijsuitreiking glaskunst

Woensdagmiddag 8 juni j.l. zijn in Museum Warsenhoeck in Nieuwegein de prijswinnaars bekend gemaakt van de scholieren-ontwerpwedstrijd voor glas-in-loodkunst. In het kader van de tentoonstelling ‘Kijk op Glas’ in Museum Warsenhoeck is deze ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor scholieren van groep 7 en 8. De scholieren moesten een ontwerp maken voor een glas-in-lood hanger, vandaag was de grote dag want wie werden de winnaars van hun goep.

Tijdens de opening van de tentoonstelling op 22 mei waren de tien genomineerden al bekendgemaakt. Zij werden gekozen uit 75 ontwerpen die waren ingezonden. De tien genomineerde ontwerpen zijn nog te bezichtigen in Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 (op het terrein van de kinderboerderij in het Natuurkwartier in Park Oudegein). Uit elke groep is één winnaar bekend gemaakt en deze kregen vandaag het ontwerp aangeboden, gemaakt in glas-in-lood. Uiteindelijk zijn de ontwerpen van Tijmen Versteeg van De Veldrakker en Max Dominicus van de Lucas Galecop uitgevoerd in glas in lood door kunstenaar Gerard Wouda.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakt voor u een videoverslag. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk