Katern

Atverni organiseert 47ste Sluizenloop in Nieuwegein

Lopen door historisch Nieuwegein. Een mooie route langs de oude sluizen en het rijksmonument Fort Vreeswijk. Een mooie sportieve start van het nieuwe schooljaar. Doe dan mee aan de 47ste editie van de Sluizenloop in Nieuwegein. Je kunt je hier inschrijven tot en met zaterdag 9 september. Daarna kun je je op zondag 10 september vanaf 11.30 uur alsnog inschrijven bij het inschrijfbureau op de eerste verdieping van Brasserie Het Raadhuis in Vreeswijk.

Atverni organiseert deze Sluizenloop. Het is een jaarlijks terugkerend Nieuwegeins hardloopevenement over diverse afstanden. Zo is er een kinderloop van 1 km, een jeugdloop van 2 km en wedstrijd- en recreatielopen van 5 km en 10 km. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Bovendien zijn er ook dit jaar, zowel bij de Kinderloop als bij de Jeugdloop, weer mooie bekers voor de drie snelste jongens en de drie snelste meisjes.

Over de Sluizenloop
De eerste Sluizenloop was op zaterdag 10 september 1975, ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de Oude Sluis in Vreeswijk. Nieuwegein had nog geen atletiekvereniging en de organisatie was in handen van Hellas, de sportraad Nieuwegein en het Bureau Sport en Recreatie.

Van 1994 tot en met 2004 vormde de Sluizenloop samen met wedstrijden georganiseerd door Clytoneus Woerden, Fit Zeist, OSM’75 Maarssen, Phoenix Utrecht, Statina Culemborg, U-track Utrecht en de Veenlopers Mijdrecht het Groot Utrecht Running Circuit. Daarmee werd de 10 km de hoofdafstand. In 2005 kwam de 20 km te vervallen.In 1983 werd Atverni opgericht. Vanaf dat jaar is de organisatie van de Sluizenloop geleidelijk overgedragen aan Atverni.

SportId Nieuwegein
Bewegen is goed voor je lichaam en een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest. Daarom wil Atverni, de atletiekvereniging van Nieuwegein, dat meer inwoners van Nieuwegein en gemeenten in de buurt structureel gaan hardlopen. Daarin staan we niet alleen. SportID Nieuwegein heeft namens de gemeente Nieuwegein als doel meer inwoners in beweging te krijgen. Zij willen dat bereiken door alle inwoners de mogelijkheid te bieden om aan sport- en beweegactiviteiten deel te nemen. Atverni biedt loopgroepen op alle niveaus ervaren en gediplomeerde trainers en een uitstekende accommodatie met bijvoorbeeld een atletiekbaan.

Het parcours
Wil je het parcours in detail bekijken. Ga dan naar de website van de Sluizenloop, kies van het hoofdmenu de optie ‘Deelnemers’ en van dat menu de optie ‘Parcours’.

De Kinderloop telt één ronde door het dorp, de Jeugdloop twee ronden. Het parcours is: Oude Sluis, Lekstraat, Dorpsstraat, Koninginnenlaan, Rijnlaan, Merwedestraat, Wierselaan, Vaartstraat, Rijnlaan, Wierselaan, Gildenborglaan, Fortweg, Frederiksoord, Oude Sluis.

Het parcours voor de wedstrijd- en recreatieloop van 5 km gaat eerst een ronde door het dorp waar vervolgens het parcours verder gaat richting de Prinses Beatrix sluizen. In het parcoursoverzicht is dit te volgen aan de blauwe en oranje routes.

Het parcours voor de 10 km zal eerst twee keer een ronde door het dorp gaan en daarna twee keer de oranje route volgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk