Video: Inbrekers stelen kluis bij Blokker

In augustus brengen 4 mannen een nachtelijk bezoek aan de Blokker in winkelcentrum Hoog-Zandveld in Nieuwegein zuid. Het alarm hebben ze snel uitgeschakeld, doordat de alarmkabel bloot lag in verband met werkzaamheden.

Het gebeurde in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 augustus. Rond 01.30 uur forceren twee mannen de nooduitgang van de winkel en komen op die manier het pand binnen. Dan knippen ze meteen de alarmkabel door. De inbrekers nemen de tijd. Ze verlaten de winkel en komen rond 03.30 uur met een derde persoon terug. Ze slepen een grote kluis vanuit het kantoor naar de nooduitgang en vertrekken dan weer. Om 05.30 uur komen ze vier man sterk terug en sjouwen de kluis naar buiten.

Het is onduidelijk waar ze de kluis mee naar toe nemen. De politie hoort graag van getuigen als ze die nacht bijvoorbeeld gezien hebben met welk vervoermiddel de vier mannen de kluis hebben vervoerd.

De inbrekers zijn niet heel goed in beeld, maar misschien herkent u misschien toch één van hen. Of misschien heeft u in de nacht van 18 op 19 augustus wel iets verdachts gezien of gehoord in de buurt van winkelcentrum Hoog-Zandveld. De mannen zijn daar bezig geweest van 01.30 uur tot 05.30 uur. Ze hebben gesleept met een zware kluis. Dat kan iemand zijn opgevallen. Alle informatie die kan helpen dit viertal te vinden is welkom bij de tiplijn: 0800 – 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

(Klik op het videocameraatje hieronder voor beelden van de kluisdiefstal)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk