Video: College van B&W wordt 6 juni geinstalleerd, wij spraken alvast met Mark Snoeren (VVD)

Met het presenteren van het coalitieaccoord werden ook de wethoudersposten bekend gemaakt. Zoals eerder gemeld krijgt Nieuwegein vijf wethouders. In het echt zijn dit 4 1/2 FTE plekken. John van Engelen van de stadspartij Lokale Vernieuwing gaat het wethouderschap in een deeltijd functie doen.

Om de ambities uit het coalitieakkoord en ‘strategische agenda’ vorm te geven zijn Ellie Eggengoor (VVD), Hans Adriani (PvdA), Marieke Schouten (GroenLinks), Jan Kuiper (CDA) en John van Engelen (Lokale Vernieuwing) door de coalitiepartijen voorgedragen als wethouder. De installatie van de wethouders zal op 6 juni plaatsvinden tijdens een extra raadsvergadering. Deze vergadering begint om 20.00 uur in het Stadshuis van Nieuwegein.

De Nieuwegeinse partijen van de VVD, PvdA, GroenLinks, CDA en Lokale Vernieuwing, hebben het coalitieakkoord Nieuwegein 2018 – 2022 de titel gegeven: ‘Samen maken we het verschil.’ De partijen willen daarmee benadrukken dat ze graag samen met de gemeenteraad en alle betrokkenen in Nieuwegein en de regio de stad de komende vier jaar nóg een beetje mooier en duurzamer willen maken.

Onze reporters Frans Evers en Jos van Vogelpoel fietsten even naar de skibaan bij de Nedereindseplas om VVD-er Mark Snoeren tijdens het werk voor u te interviewen. Dit interview ziet u hierboven.

Wethoudersposten eindelijk bekend in Nieuwegein!

Laden ... Laden ...

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren