Landelijke bijeenkomst nabestaanden slachtoffers MH17 in Nieuwegein

De besloten bijeenkomst voor nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met Malaysia Airlines vlucht MH17 is maandagmiddag om 14.00 uur in Nieuwegein. Tijdens de bijeenkomst zullen de nabestaanden worden bijgepraat over de situatie in Oekraïne.

Minister-president Rutte en Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zullen maandag aanwezig zijn bij de samenkomst in NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Verder zijn ook ministers Edith Schippers (Volksgezondheid), Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) aanwezig, net als staatssecretarissen Wilma Mansveld en Jetta Klijnsma. Camiel Eurlings (president-directeur van KLM) en Huib Gorter (vicepresident van Malaysia Airlines in Europa) zijn ook in het gebouw.

Publiek is bij de bijeenkomst niet welkom. Ook de pers wordt op een afstand gehouden. De gehele parkeerplaats van het NBC is afgezet met dichte hekken zodat pers en omstanders geen zicht hebben op nabestaande. Na afloop van de bijeenkomst zal minister-president Rutte een persverklaring geven. Burgemeester Frans Backhuis onthaalde de Koning en Koningin.

Het gemeentebestuur van Nieuwegein laat weten: ‘Wij zijn diep geschokt door het vreselijke bericht dat ons donderdag bereikte. Bijna driehonderd mensen zijn om het leven gekomen tijdens de vliegtuigcrash in Oekraïne, waaronder twee inwoners van onze gemeente. De verslagenheid in onze gemeenschap is enorm. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en wij wensen hen alle kracht en moed toe om dit enorme verlies te kunnen dragen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk