Verslag wijknetwerkvergadering van 12 september 200

Deze avond werd geleid door Albert Penners die tijdelijk Klare Stock vervangt die een functie in Utrecht heeft aanvaardt. Haar opvolgster is Karin van Dijk. De volgende zaken werden besproken:
Nieuwegein Groen
Rond 18 oktober wordt een avond georganiseerd over Nieuwegein Groen tijdens welke een toelichting zal worden gegeven op het beeldbestek. Een uitnodiging voor deze avond volgt.
Rond 27 oktober zal een wijkschouw plaatsvinden.
Hondenoverlast
In Houten werkt men met een hondenwachter, is de aanlijnplicht verscherpt en moet de hondenpoep opgeruimd worden. Vraag is hoe de gemeente Nieuwegein de hondenoverlast, die op sommige plekken bestaat, gaat aanpakken.
Nieuwegein werkt aan een beleid met betrekking tot dit probleem. Zodra er meer bekend is komt dat bij de wijknetwerken terecht. Ondertussen houden de stadswachten een oogje in het zeil. Hondenoverlast blijft op de actielijst staan.
Hoogspanningslijn
Er vindt overleg plaats met Eneco en de provincie. Er wordt gekeken naar het tracé bovenlangs de A12 en ondergronds. Er zijn financiën gereserveerd. Eind van het jaar moet er meer duidelijkheid zijn. Communicatieplan
Hoe kunnen meer bewoners bereikt worden en het wijknetwerk zichtbaarder worden gemaakt?
Voorstellen zijn: een open avond, wijkkrant, wijkfolder door het wijknetwerk geschreven etc. Een communicatiebudget is hiervoor beschikbaar.
Klankbordgroep
Deze groep is ontstaan uit de werkgroep convenant om signalen vanuit de wijknetwerken op te vangen en hier iets mee te doen. De groep staat ten dienste van de wijknetwerken en vanuit ieder wijknetwerk zit er een vertegenwoordiger in. Er worden nieuwe leden gezocht, aanmelden kan bij Karin van Dijk 06-43 36 84 29.
Afwerking herbestrating
De wortelopdruk is weg, er is meer licht gekomen maar de afwerking van de herbestrating is slecht. Het opruimen van de rommel laat lang op zich wachten. In een enkel geval zijn huizen niet meer bereikbaar. De projectleider kan hierop worden aangesproken. Email h.hasenbos@nieuwegein.nl
Structuurvisie
De structuurvisie geeft aan binnen welke kaders Nieuwegein zich in de toekomt kan ontwikkelen. Op 3 september j.l is een bijeenkomst geweest. De volgende zes thema’s zijn besproken: groen, water, infrastructuur, voorzieningen, wonen, werken. De structuurvisie is te vinden op de gemeentesite www.nieuwegein.nl en is als pdf-document te openen. Rondvraag
O.a. de volgende vragen/opmerkingen:
De Jongeren Opvang Plek (JOP) staat er maar wordt nauwelijks gebruikt er bevindt zich wel steeds een groep jongeren op de Roskamweide, die op zich niet veel last veroorzaakt. Zij kunnen hun auto’s echter niet kwijt en zetten ze hinderlijk neer. Er wordt verzocht of er wat parkeerplaatsen kunnen komen aan de kant van het park. Dit wordt opgenomen met de jongerenwerkers. Er wordt gevraagd naar de plicht door huurders/eigenaren om hun hinderlijke struiken te snoeien. Dit zal nagevraagd worden bij de gemeente. Er is nog geen zienswijze binnen tegen de bouwvergunning die de bouwspeeltuin heeft aangevraagd. Als de definitieve bouwvergunning is aangevraagd kan er alsnog bezwaar worden gemaakt. Blijft dit echter uit, dan verwacht men half november met de bouw van het nieuwe clubhuis te kunnen beginnen. Er komt veel publiciteit en er wordt een actie gehouden voor de laatste 100.000,= euro die nodig is. De volgende vergaderingen zijn op 17 oktober en 28 november a.s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk