Verslag van Bart Selten

Zoals eerder gemeld heeft ‘De Nationale Jeugdraad’ onlangs het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag gehouden. Ook de 17 jarige Nieuwegeinse Bart Selten deed mee. Vandaag kregen we een verslag:

‘Zoals al eerder gemeld zijn we twee weken geleden met een grote groep jongeren naar de tweede kamer in Den Haag gegaan. We werden daar ontvangen rond een uur of half elf (onze Groningse en Zeeuws-Vlaamse mededebaters moesten al erg vroeg weg!) en kregen een tas met spullen uitgereikt, die meteen ons bewijs was dat we het beveiligde gedeelte van het gebouw in mochten. We hebben eerst nog een uurtje aan ons voorstel gewerkt, daarna geluncht en rond half twee begon het eerste debat, met de kamer commissie van onderwijs. Daarna volgde ons debat, met meneer Donner.

Het debat was best goed, meneer Donner was erg geïnteresseerd in ons voorstel en zou het zeker meenemen naar het departement. Helaas hadden we maar 35 minuten, waarin er slechts een dikke tien minuten weggelegd waren voor het werkelijke debat, ik ben dus zelf maar vrij weinig aan het woord gekomen. Toch was het een erg leuke ervaring.

Vervolgens waren er nog drie debatten: met staatssecretaris Ross, met minister Remkes en vervolgens een algemeen debat waarnaan iedereen mee mocht doen, met staatssecretaris Ross, over het Europees jeugdbeleid. Al met al een leuke en bijzondere dag!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk