Vermist lapjes poes Teuntje na 14 dagen weer thuis

Na 14 dagen is Teuntje terug gevonden in de wijk Wijkersloot. Ik kreeg bij Amivedi een telefoontje van de vinder die haar herkende. De eigenaresse is daar gaan kijken en ja, dat is Teuntje. Ze was erg blij de eigenaresse te zien en had erg honger. Haar baasje heeft haar mee naar huis genomen om bij te komen van haar avonturen. Want hoe ze daar helemaal terecht gekomen is blijft een raadsel, kon ze maar praten.

Teuntje was woensdagochtend 10 februari via het kattenluik naar buiten gegaan aan de Alkemaderschans in de wijk Fokkesteeg.

‘Ze is nooit heel ver van huis. Ze is al een tijdje heel erg bang voor de twee katers van de buren die haar opjagen en in een hoek drijven. Omdat die vooral achter zijn, is Teuntje eigenlijk altijd aan de voorkant op de straat te vinden. Ze gaat achter wel door het kattenluik naar buiten, loopt dan om naar voren en blijft op straat totdat de voordeur voor haar wordt open gedaan. En dat kan soms wel even duren. De dag dat ze verdween was ze er om 12.00 uur echter niet toen er iemand naar binnen ging. En ze is er eigenlijk altijd omdat er dan weer brokjes gescoord kunnen worden.
Buiten is ze speels, actief en nieuwsgierig. Ze loopt zo bij vreemden naar binnen. Ze is ook al eens in de auto gesprongen. Ze is vriendjes met sommige andere katten uit de buurt, maar met honden heeft ze het niet zo. Ze is sociaal, vooral naar kinderen. Als de buurtkinderen buiten spelen dan zit ze daar in de buurt en ze vindt het ook prima om door hen geaaid te worden. Bij volwassenen is ze meer op haar hoede, behalve als ze je goed kent. Ze is in ieder geval geen schootkat. Ze reageert nog steeds niet op haar naam, maar wel direct op gerammel met de kattensnoepjes,’
vertelt de eigenaar van Teuntje aan Amivedi Nieuwegein.

Teuntje is een lapjes poes van 2 jaar oud, ze is zwart met rood gevlekt. Ze heeft een wit snoetje, zwarte vlekje op haar onderlip, zwart met rode vlekken op het kopje, dekje op de rug en een donkere staart. Ze heeft een witte borst, buik en witte pootjes.

Het kan zijn dat ze is opgejaagd door de buurkatten waardoor ze is weg gerend en in een onbekende omgeving terecht gekomen is. Waardoor ze de weg naar huis niet meer weet te vinden. Hebt u Teuntje gezien in de omgeving van Fokkesteeg, laat het dan Amivedi Nieuwegein weten. Telefoon 088-0064674 of kijk voor meer informatie op www.amivedi.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk