Verkeershinder

Soms denk je wel eens: moet dit nu echt? Op de agenda van de gemeenteraad hadden we diverse leefbaarheidproblemen rond de Lohengrindhof staan. Het gaat hierbij om sociale onveiligheidsgevoelens, parkeerproblemen en verkeersdoorstromingsproblemen. De sociale onveiligheidsgevoelens kunnen worden weggenomen door het snoeien van de struiken, wat voor ons geen probleem is. Maar met de oplossing voor de twee andere problemen hebben wij wat moeite.

Aan de Lohengrindhof bevinden zich drie scholen: De Toonlader, Vroonestein en de Koningin Beatrixschool. We weten allemaal dat rond het begin en eind van de schooldag veel ouders hun kinderen met de auto komen brengen en halen. Nu dacht het college dat als we acht extra parkeerplaatsen bij de Cornetsingel maken het probleem wel is opgelost. De VVD heeft met deze oplossing wat moeite, omdat de oorzaak van het probleem niet wordt aangepakt. Te veel ouders nemen de auto om hun kind naar school te brengen. Als we dat probleem eens aanpakken dan slaan we heel wat vliegen in één klap. Het parkeer- en doorstromingsprobleem is opgelost; het wordt veiliger rond de school; het is beter voor het milieu en de school prestaties zullen verbeteren.

Uit recente studie blijkt namelijk dat wanneer kinderen op de fiets of lopend naar school gaan ze zich beter kunnen concentreren, minder agressief zijn en beter presteren op school. Verder is het voor de ouder ook goed, want we weten allemaal dat een half uur bewegen per dag goed is voor de gezondheid. De VVD heeft daarom samen met het CDA, Groenlinks en de VSP het plan zo geamendeerd (aangepast), zodat de extra parkeerplaatsen uit het voorstel zijn verdwenen. Ook Leefbaar Nieuwegein had weer eens een plan. In de commissie was dit plan echter al door buurtbewoners afgekraakt.

Dit voorval was voor Leefbaar Nieuwegein geen probleem om toch in de raad met dit plan te komen, en ook nog te zeggen dat bewoners er echt heel enthousiast over zijn. Maar in de commissie hadden bewoners toch ingesproken dat het geen goed plan was? Daarop antwoordde mevrouw Verbeek: Maar ze zeiden ook dat ze een e-mail hebben gestuurd en die heb ik niet. Dus mij is niet bekend dat ze het geen goed plan vinden.

Edwin van Straten

VVD Raadslid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk