Verhuizen naar Nieuwegein? Vijf tips

Sta je op het punt om naar het mooie Nieuwegein te verhuizen? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je aan toe bent. Met deze handige tips zorg jij ervoor dat jouw verhuizing naar Nieuwegein soepeltjes verloopt!

1. Regel de contracten op tijd
Er zijn natuurlijk allerlei contracten die opnieuw afgesloten moeten worden. Regel zaken als gas en licht dan ook ruim voor de verhuizing om er op deze manier voor te zorgen dat je direct elektriciteit hebt zodra de verhuizing begint. Wel zo handig om ontspannen te kunnen klussen en wonen!

2. Verhuizing (online) doorgeven
Verhuis je vanuit een andere gemeente naar Nieuwegein? Dan is het belangrijk om je verhuizing online, vaak via DigiD, door te geven. Op deze manier zorg je ervoor dat alle overheidsgerelateerde post en andere belangrijke zaken zoals je inschrijving direct goed geregeld zijn en op het juiste adres aankomen.

3. Adreswijziging doorgeven
Maar naast de overheid zijn er natuurlijk meer organisaties en instanties die willen weten dat je verhuisd bent. Denk bijvoorbeeld aan de gemeente, vrienden, familie, je werk, eventuele opleidingen en ook zaken als de sportschool. Door de adreswijziging enige tijd voor de verhuizing al door te geven kun je voorkomen dat er nog post op je oude adres bezorgd wordt. Denk ook aan de bedrijven waar je minder vaak post van ontvangt zoals bijvoorbeeld de supermarkt of abonnementen op krant of tijdschrift.

4. Doe wat onderzoek
Neem de tijd om je nieuwe woonplaats vooraf al wat te leren kennen. Op websites als deze kun je alle nieuwtjes en updates met betrekking tot Nieuwegein in de gaten houden. Kijk vast welke winkelcentra er in de omgeving zijn, zodat je meteen weet waar je jouw dagelijks boodschappen straks kunt gaan doen. Check ook parkeergelegenheden, routes naar je werk en ga zo maar door. Handig om te weten, en natuurlijk ook een leuk onderdeel van de voorpret van de verhuizing.

5. Laat het de buren weten
Liever een goede buur dan een verre vriend, en dat zeggen ze niet voor niets. Het hebben van een goede relatie met je buren is belangrijk. Laat je oude buren dan ook netjes weten dat er een verhuizing op de planning staat, en probeer zelfs voor de uiteindelijke verhuizing al contact te leggen met de nieuwe buren. Jezelf even netjes voorstellen aan de deur of een kaartje in de brievenbus is een goed begin van een vriendelijke relatie.

One thought on “Verhuizen naar Nieuwegein? Vijf tips

  1. John

    Tip 6 :bezin eer je in nieuwegein begint.
    Een zeer onveilige stad,
    Veel woning inbraken ,
    Autobranden.
    Straatrovers,
    Winkeldiefstallen,
    Fietsendieven ,
    Verkrachters
    Etc etc

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk