Praat mee over de Nieuwegeinse winkelcentra

De toekomst van de Nieuwegeinse winkelcentra en winkelgebieden. Dat is waar het in de nieuw op te stellen winkelvisie over gaat. Inwoners, winkeliers, supermarktondernemers en vastgoedeigenaren worden uitgenodigd hun mening te geven en ideeën aan te dragen. Hoe beleven zij de winkelcentra nu en wat is er volgens hen nodig voor de toekomst? De gemeente organiseert op 29 en 30 maart en 4 april bijeenkomsten in stad om thema’s en ambities voor de winkelvisie op te halen. Belangstellenden kunnen zich voor een van de avonden aanmelden bij Eckhardt Regeer op telefoonnummer (030) 607 1434.

De winkelmarkt is volop in ontwikkeling. Nieuwe initiatieven dienen zich aan zoals pick-up points voor de boodschappen, meer beleving in de fysieke winkels met combinaties van horeca en winkels of webwinkels met afhaalmogelijkheden. Het huidige detailhandelsbeleid dat in 2010 is vastgesteld, heeft onvoldoende antwoord. Daarom neemt de gemeente het initiatief voor een nieuwe winkelvisie. Deze visie levert een bijdrage aan een modern en up-to-date winkelaanbod voor de komende vijf jaar. De gemeente nodigt bewoners en ondernemers uit om in gesprek te gaan over de Nieuwegeinse winkelcentra van de toekomst. Geïnteresseerden kunnen meepraten op dinsdag 29 maart in Het Veerhuis, woensdag 30 maart in het Stadshuis of maandag 4 april in buurtplein Batau. Alle bijeenkomsten zijn van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur.

‘De nieuwe winkelvisie maken we samen met de stad. De behoefte van de inwoners staat centraal om tot een passend winkelaanbod te komen. We willen ondernemers de ruimte bieden voor innovatie. Juist in de gesprekken horen we van elkaar welke kansen en wensen er voor optimale winkelbeleving zijn. Levendige winkelcentra maken het prettig winkelen, werken en wonen in Nieuwegein’, aldus wethouder Johan Gadella van Economische Zaken.

Tijdens de bijeenkomsten haalt de gemeente thema’s en ambities op voor in de winkelvisie. Eerder al hield de gemeente voor belangstellenden een interactieve startbijeenkomst over dit onderwerp. Het college legt eind mei de thema’s en ambities ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Daarna werkt de gemeente met betrokken partijen in de stad aan de verdere invulling ervan. Eind 2016 stelt de gemeenteraad de nieuwe winkelvisie vast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren