UVV JO10 – JSV JO10-1: ‘Er voor Gaaan® is makkelijker gezegd dan gedaan’

Afgelopen zaterdag bracht het team van JSV JO10 een bezoek aan de Utrechtse Voetbalvereniging (UVV) in Leidsche Rijn. De club waar Marco van Basten zijn voetstappen ooit zette. Maar niet alleen van Basten, ook John van Loen, Jan Willem van Ede, Erik Tammer en Alje Schut maakte bij UVV furore voordat ze de overstap maakten naar het betaald voetbal. Vandaag de dag gaat het bij deze jonge spelers natuurlijk om Kylian Mbappé, Neymar en nog steeds om Messi en Ronaldo. ‘Dat geeft bij deze jonge spelers uit Nieuwegein grote bewondering’ aldus de trainer Lex van der Veldt van JSV O10.

Van der Veldt: ‘JSV speelt met veel passie, plezier en power. Heel veel druk op de bal is het doel om de tegenstanders geen lucht te geven. Zodoende was de 1e helft, na een 1-0 achterstand, volledig voor JSV met een 1-6 ruststand. Fraaie doelpunten die van afstand werden gemaakt door Noah en Peter. Maar fraaier nog de pogingen om in overspel, iets waar we geen nadruk op leggen, naar de andere kant te komen. Iedere bal moet voor JSV zijn en dat was volledig de toon in de 1e helft. Blijde koppies, maar ook moeie koppies, veel gegeven, veel energie gestopt in de strijdwijze.’

‘Net als vorige week ging het daarna echt even flink minder, alsof de knop van makkelijk en dus minder arbeid leveren te makkelijk omging. UVV was direct dankbaar en scoorde snel twee keer. En hoe mooi is het dan dat je als team gaat leren van eerdere momenten, de energie werd weer in het spel gestoken en we wisten in het laatste kwart toch nog eenn keer te scoren en de uitslag, die verder totaal onbelangrijk is, naar 3-7 te tillen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar deze jongens zijn er vandaag weer volledig voor geGaaan®.’

Op de actiefoto de keeper Lars van Gelder in het laatste kwart met twee fraaie reddingen.