‘Wie sport daar in Nieuwegein’

Wekelijks hebben wij ‘Het portret van de week.’ Sedert een tijdje doen wij het portret anders. Wij geven het stokje door, nou jah wij. Wij laten het stokje doorgeven door die, die nu in het portret is. En zo, zo willen wij het onbekende bekend maken. Bij u. U als lezer, als kijker naar foto’s. Foto’s van personen die wonen, sporten, leven in Nieuwegein. Deze week Vinnie Jansen, hij mocht laatst meedoen op het NK Judo tot 15 jaar in Eindhoven.

Martin: ‘In zijn eerste partij tegen Koops (Noord-NL) begon hij stroef maar wist wel te winnen. In de tweede partij ging het fout en verloor hij van Michel (Noord-Holland). Hierdoor moest Vinnie verder in de verliezersronde voor een eventuele derde plaats. De derde partij tegen van Amstel (Noord-Holland) werd gewonnen ook al ging het nog steeds niet soepel. Daarna kwam Vinnie op stoom en moesten Mommers (Zuid-NL), Janssen (Limburg) en Rekveld (Zuid-Holland) er aan geloven. Ze werden allen ruim voor het verstrijken van de tijd voor vol Ippon gegooid.’ Klik hier om naar het portret te gaan van Vinnie Jansen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

‘Wie sport daar in Nieuwegein’

Wim van Amstel maakt wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Hij Heeft voor zijn beroep veel met fotografie gedaan. Zijn camera heeft hij eigenlijk altijd bij zich als hij door Nieuwegein loopt. Gefascineerd in personen en portretfotografie. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Met de camera in de aanslag probeert Wim van Amstel opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen met zijn camera.

Wim: ‘Rocco van Straten, alias ‘Rocco de Rockert’ is deze week gehuldigd op het gemeentehuis omdat hij in 2009 twee Europese titels op zijn naam heeft geschreven. Één als Kampioen Wakeboarder getrokken door een kabel en één als Europees Kampioen Wakeboarder getrokken door een boot. Nu is hij geselecteerd voor de A team selectie van het Nederlandse Team Snowboard. Ook werd hij gekozen in 2006 tot Jeugdsportman van Nieuwegein en heeft Rocco voor 2007 de sport waarderingsprijs van de Nieuwegeinse Sportraad gekregen. In totaal is hij al 9 keer Nederlands Kampioen zowel in snow – als wakeboarden. Rocco is niet alleen een verwoed trampolinespringer maar zal zeker de sprong naar de top wagen.’

Lees meer over hem op www.roccovanstraten.com. Op het parkeerdek van het gemeentehuis geeft hij zelfs een staaltje droogboarden. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de 5 altijd vaste vragen en ……. de antwoorden.)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk