Uitvoeringsprogramma omgevingsrecht 2013

Samenvatting: Op grond van wettelijke plichten en landelijke kwaliteitseisen die aan de gemeente worden gesteld heeft het college van burgemeester en wethouders het Uitvoeringsprogramma omgevingsrecht 2013 vastgesteld. Hierin is aangegeven hoe het college dit jaar uitvoering geeft aan de taken vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van het omgevingsrecht (bouwen, brandveilig gebruik, milieu, ruimtelijke ordening en slopen). Het Uitvoeringsprogramma betreft een jaarlijkse concrete uitwerking van het in 2011 door de gemeenteraad vastgestelde Beleidskader omgevingsrecht 2011-2014. Ten opzichte van dit Beleidskader worden twee wijzigingen doorgevoerd:

1. De indeling van bouwwerken met betrekking tot brandveilig gebruik wordt gewijzigd en in lijn gebracht met de landelijke richtlijn Prevap.
2. Er worden minder milieucontroles uitgevoerd als gevolg van gewenst toezicht op de Drank- en Horecawet. Per 1-1-2013 is dit laatste een nieuwe taak van de gemeente.

Beslispunten:
1. Het Uitvoeringsprogramma omgevingsrecht 2013 en de daarmee gepaard gaande wijzigingen van het Beleidskader omgevingsrecht 2011-2014 vast te stellen.
2. De gemeenteraad op de hoogte te brengen van dit Uitvoeringsprogramma en bijbehorende beleidswijziging, en het Uitvoeringsprogramma zelf ter inzage te leggen bij de griffie.
3. Het Uitvoeringsprogramma in zijn geheel te versturen aan de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Provincie Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht.
4. Het Uitvoeringsprogramma bekend te maken via de gemeentepagina van het huis-aan-huisblad ¿De Molenkruier, op te nemen in onze webpagina www.nieuwegein.nl/beleidskaderomgevingsrecht en ter inzage
te leggen bij de receptie van het Stadshuis. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk