Tweede editie Kunstmanifestatie Magnificat

Maar weinig mensen weten dat de 19e eeuwse fortwachterswoning nabij Fort Vreeswijk een rijksmonument is; het huisje een onuitwisbare betekenis en voorkomen heeft en daarom altijd goed onderhouden moet worden door de gemeente Nieuwegein en dit alleen met speciale handschoentjes aan aangepakt mag worden. Dit gegeven vormt voor de in Nieuwegein woonachtige beeldende kunstenaars Dolf Schifferstein en Véroon van den Heuvel al twee jaar lang het vliegwiel van hun fantasie, het concentratiepunt van kijken en ontdekken en de catalisator van samenwerking als werkgroep Fortwachterswoning om deze fantasie aanschouwelijk te maken ter appreciëren van de toeschouwer.

Met medewerking van de gemeente Nieuwegein werken de in Nieuwegein woonachtige beeldend kunstenaars: Dolf Schifferstein en Véroon van den Heuvel aan het kunstenaarsproject gesitueerd in de fortwachterswoning van Vreeswijk. De fortwachterswoning van Vreeswijk staat in het kunstenaarsproject symbool voor verleden, heden en toekomst. De architectonische eenvoud van de fortwachterswoning is aanleiding en leidraad van het kunstenaarsproject om deze drie tijden bijeen te brengen.

Het kunstenaarsproject Magnificat heeft dit jaar als werktitel ‘Grenswissel- kantoor.’ Anders dan bij de eerste editie van de kunstmanifestatie in 2013 zal de opening van de expositie verricht worden op 15 juni as om 15.45 uur door Dolf Schifferstein en Véroon van den Heuvel met de performance ‘De woning aan banden leggen.’ Wim van Sijl is er present met de IK BOOG configuratie, maar waar is Wim zelf? Ook is er een primeur: zang van Nicole Schifferstein. De expositie is geopend van 15 juni t/m 29 juni op woensdag t/m zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk