Twee minuten stilte op 4 mei

Woensdag 4 mei aanstaande vindt weer de jaarlijkse herdenking plaats van alle slachtoffers die zijn gevallen in oorlogen en van de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Het Comié 4 en 5 mei Nieuwegein roept iedereen op om die dag om 20.00 uur naar het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg te komen om twee minuten stilte te houden. ‘Maar ook als u thuis bent, onderweg of bij een bijeenkomst etc.; houdt ook daar de twee minuten stilte. We zijn het verplicht aan iedereen die zijn leven heeft gegeven voor onze vrijheid’ aldus Renée Blom, vice-voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Nieuwegein.

Voor de twee minuten stilte plaatsvinden bij het monument begint om 19.00 uur een bijeenkomst in de Nicolaaskerk. Tijdens de bijeenkomst zijn er verschillende sprekers. Daarna volgt een korte wandeling naar het monument. Om 20.00 uur worden daar de twee minuten stilte gehouden.

Voor wie daarna behoefte heeft om even na te praten of elkaar te ontmoeten, is er in het Geinlicht aan de Nedereindseweg de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken. Lees hier het verhaal van de slachtoffers die zijn gevallen in Jutphaas. Een deel van dat verhaal hebben wij ook voor u in beeld gezet. Klik hiervoor op het videocameraatje onder dit bericht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk