Tramverkeer wederom plat

Het tramverkeer in Utrecht ligt momenteel volledig stil door een defecte tram. ‘Op het traject P+R Science Park – Utrecht Centraal – Nieuwegein-Zuid/IJsselstein kunnen geen trams rijden.’ Zo laat Regiotram Utrecht weten.

De storing ontstond even na 13.00 uur en duurt volgens U-OV tot zeker 14.15 uur. U-OV adviseert reizigers om de bus te nemen. Richting Utrecht Science Park rijdt lijn 28, richting Nieuwegein rijden de lijnen 65, 74 en 77 en richting IJsselstein kunnen reizigers lijn 195 nemen.

Politiek
Vorige week is de tramverbinding met Utrecht tot twee maal stilgelegd. De hitte zou dinsdag 19 juli jl. de oorzaak zijn geweest. Enkele uren waren de inwoners van Nieuwegein genoodzaakt de bus te nemen naar hun bestemming. Reden voor enkele politiek partijen om in een brief vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein. Op vrijdag 15 juli jl. was een wisselstoring de oorzaak dat er enkele uren geen tram reed.

De Unie, het CDA, GroenLinks en de VVD in Nieuwegein stelden vragen aan het college van B&W of het college het met hen eens is, dat de herhaalde uitval van de verbinding afbreuk doet aan de betrouwbaarheid van de tram als hoofddrager van het vervoer naar Utrecht en middel van openbaar vervoer, ‘waardoor het aantal reizigers structureel negatief wordt beïnvloed’.

De trams op het traject tussen Utrecht Science Park en Nieuwegein/IJsselstein rijden nog maar een aantal weken rechtstreeks. Sinds 11 juli kunnen reizigers zonder over te stappen op het traject reizen. De Uithoflijn kampte voor die tijd ook al vaker met storingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk