Sneltram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein (SUNIJ) rijdt weer

Vandaag is de vernieuwde sneltramlijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein (SUNIJ) officieel in gebruik genomen. Vanaf 1 februari dit jaar is de vervoerder druk geweest met de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe OV-knooppunt (Nieuwegein City) in de binnenstad van Nieuwegein. De verbinding lag er maandenlang uit, maar dat is nu voorbij.

Reizigers tussen Nieuwegein/IJsselstein en Utrecht kunnen vanaf dit weekend doorrijden zonder verplichte overstap direct door over de gehele lijn tussen Utrecht Science Park, Nieuwegein en IJsselstein. Vanaf 2 juli konden reizigers al gebruik maken van deze directe verbinding op het traject P+R Westraven – Utrecht Sciencepark. Vandaag is de rest van de lijn erbij komen.

Vanaf maandag 11 juli rijden tram 20 en 21 uit Nieuwegein en IJsselstein samen 8x/uur het hele traject naar Science Park. Tram 22 rijdt dan niet tot het einde van de zomerdienstregeling. Vanaf 22 augustus rijdt tram 22 weer, en rijdt er tussen CS en Science Park 12x/uur een tram.

Tramdichter Ingmar Heytze droeg een gedicht op waarna reizigers bij de deuren van de tram welkom werden geheten door enkele gedeputeerden en wethouders.

Foto’s en videoverslag: Regio Nieuws Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk