Tramovergang aan de Symfonielaan beveiligd, of toch niet?

Zoals al eerder geconstateerd: de tramovergang is dan eindelijk beveiligd sinds afgelopen weekend! Maar niet de gehele overgang. Het snelverkeer wordt, zoals dat altijd al het geval was, bij de komst van de sneltram stopgezet door middel van verkeerslichten.

Of dat laatste een verstandige keus is zal nog moeten blijken. Juist omdat over een goede week, met ingang van 1 januari aanstaande, de mensen op een ‘snorfiets’ (de bekende brommer-zonder-helm) een helm moeten dragen.

Van velen is bekend dat zij overstappen naar een elektrische fiets óf dat zij hun ‘snorfiets’ laten aanpassen naar een èchte brommer, waarmee ze naar de rijbaan voor het snelverkeer moeten. Juist daar waar géén slagbomen aanwezig zijn.

Is nu het probleem per 1 januari 2023 verplaatst? Dat zou wel heel vervelend zijn.

Om de verkeersveiligheid van de tramovergang Symfonielaan voor (brom)fietsers te verbeteren, zijn  vanaf vrijdag 16 december 2022 t/m zondag 18 december 2022 diverse werkzaamheden rondom de tramovergang Symfonielaan uitgevoerd. De werkzaamheden zijn in opdracht van de Provincie Utrecht en de gemeente gezamenlijk uitgevoerd naar aanleiding van het overlijden van Sam OostveenDe 18-jarige Sam kwam er in 2020 onder een tram terecht en overleed ter plekke.

One thought on “Tramovergang aan de Symfonielaan beveiligd, of toch niet?

  1. Peter Verhoeven

    Laten we eens ophouden met het pamperen van alle gasten die willens en wetens de normaal erkende en bekende basisregels aan hun laars lappen. Moeten we dan overal een slagboom voor gaan zetten? Het blijft vreselijk om een kind te verliezen, maar ieders volwassen verantwoordelijkheid…., zou dat niet voldoende moeten zijn????

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk