Toonladder snel terug naar Zuilenstein?

De openbare school de Toonladder hoopt vurig dat het nieuwe schoolgebouw in Zuilenstein volgend jaar augustus klaar zal zijn. Vorig jaar rond de jaarwisseling ging het gebouw in vlammen op en de leerlingen van de Toonladder moesten daarom verhuizen naar het voormalige gebouw van de Rijnhuyseschool aan de van Heukelumstraat.

Zo’n verhuizing heeft vaak gevolgen voor de groei van een school. Een aantal jaren daarvoor ondervond de OBS De Schakel dezelfde nadelige gevolgen toen die school in één nacht tot de grond toe afbrandde. Het aantal nieuwe vierjarigen houdt niet over en directie en team wijten dat toch aan het tijdelijke vertrek van de school uit de wijk.

Als straks de school klaar is heeft het team er alle vertrouwen in dat de groei wel weer aan zal trekken. Of de streefdatum van de oplevering inderdaad gehaald gaat worden, hangt echter ook af van het integraal huisvestingsplan van de gemeente. Mocht er namelijk in Blokhoeve een zelfstandige school komen dan heeft dat gevolgen voor de grootte van de school. Komt die school er niet dan krijgt de Toonladder meer leerlingen uit dat gebied en moet met de toestroom rekening gehouden worden. Na de raadsvergadering van 28 februari wordt dit duidelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk