Toen & Nu: ‘Van binnenstad naar City, van werken naar wonen’

Deze week in de rubriek Toen & Nu een gezicht met stoplichten beveiligde splitsing van de Wijkerslootweg (voorgrond: onderdeel van de S15, de secundaire provinciale weg, Utrecht-IJsselstein in Nieuwegein. De weg splits in de A.C. Verhoefweg (links) en de Zuidstedeweg. Nu kijk je (nog) tegen dat grote rode gebouw aan, genaamd ‘De Pionier.’ Nu nog, het gebouw wordt momenteel afgeknabbeld om plaats te maken voor een wooncomplex. Lees hier maar! Leuk he, hoe een Toen & Nu een Toen & Toen & Nu wordt.

Onze fotograaf Jordi Jupijn ging eerder naar deze plek en maakte aan de hand van de foto van Toen, die gemaakt is in 1980, Toen de foto van Nu. Dit voor de rubriek: ‘Toen & Nu.’ Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het Nu is.

Er veranderd veel in Nieuwegein, soms zijn het namen, en soms zijn het gebouwen die verdwijnen of, zoals de laatste tijd veel gebeurd, getransformeerd worden. Vroeger hadden we de binnenstad van Nieuwegein. Nu heet het City, en De Pionier? Die zal binnenkort ook verdwijnen. De voorbereidingen voor sloop van het gebouw is al in gang gezet, sterker nog …… men is al begonnen met de sloop! De nutsvoorzieningen zijn afgesloten aan de Zadelstede om binnenkort plek te maken voor nieuwe woningen.

Zo komt op de plek van het grote rode gebouw een woontoren met veel woningen. Daar waar eerst gewerkt werd zal dan gewoond worden. Overigens mogen de toekomstige bewoners trots zijn als zij daar een woning kunnen bemachtigen. Want weet u dat in dat grote rode gebouw het WiFi is uitgevonden en dat u hierdoor Nu lekker draadloos kunt internetten?

Op de oude foto van Toen ziet u nog het ‘Olivetti-gebouw (als pyramide), later zat het IZA in het karakteristieke pand en nog veel later het informatiecentrum van de gemeente Nieuwegein over de vernieuwing van de binnenstad. Op deze plek in City gebeurd momenteel veel. Dat levert weer veel mooie momentjes op voor deze rubriek.

Toen & Nu

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk