Leerlingen doen veldwerk bij het MEC

‘Het water is wel schoon, want er zitten geen vuile dingen in zoals plastic en Blikken. Er leven heel veel waterdieren in en veel waterplanten dus daarom is het water gezond. We hebben ook een kikker gevonden die gezond is,’ aldus Muskaan, Soukaina, Cindy en Nisrine van de openbare Daltonschool Uniq in Nieuwegein. Samen met de leerlingen uit groep 7/8 volgden ze in september de buitenles sloot- en waterdiertjesonderzoek bij het Milieu Educatie Centrum (MEC) in het Natuurkwartier.

Het MEC bood vanaf september tot half oktober buitenlessen aan voor basisscholen. BuitenWijs, aanbieder van natuur- en milieu-edactie, stuurt elk voorjaar een programmaboekje naar de scholen. Daaruit kunnen scholen onder meer een keuze maken voor speciale lesactiviteiten in het Natuurkwartier. De buitenlessen waren nieuw dit jaar maar worden vanwege het grote succes ook in 2012 in het programma opgenomen.

Marjolein Steller van het Milieu Educatie Centrum: ,,Het is belangrijk dat kinderen buiten ervaringen opdoen, ontdekken en op die manier spelenderwijs leren. Het is mooi om de verwondering vervolgens bij ze te zien.” In totaal hebben elf basisscholen aan de buitenlessen meegedaan waarvan acht aan de buitenles sloot- en waterdiertjesonderzoek. De scholen reageren na afloop erg enthousiast want door de buitenles ontdekken zij ook hoe mooi het Natuurkwartier is. Om ook volgend voorjaar de buitenlessen tot een succes te maken, zoekt het MEC vrijwilligers die de buitenlessen mede kunnen begeleiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk