Toen & Nu: ‘Burgemeester Frans Backhuijs in 2011 en Nu in 2022’

Deze keer een foto van Toen & Nu over de burgemeester van Nieuwegein: Frans Backhuijs. Natuurlijk het zijn de gemeenteraadsverkiezingen vandaag, Nu. Toen, tijdens de inauguratie in 2011. Nu, tijdens het stemmen deze week. Gewoon leuk, gewoon omdat het kan. Ziet u de verschillen? Lekker Bourgondisch he!

Frans Backhuijs werd in maart 2011 unaniem voorgedragen door de gemeenteraad van Nieuwegein voor het ambt van burgemeester. De VVD heeft sinds de stichting van de gemeente Nieuwegein in de jaren zeventig nooit eerder een Liberaal op deze eervolle post gehad. Dit werd lange tijd gedomineerd door de PvdA. Frans Backhuijs is vanaf 2004 burgemeester van Oldenzaal, daarvoor werkte hij bij Ballast Nedam en was hij 8 jaar wethouder in Eindhoven.

Frans Backhuijs is bij Koninklijk Besluit met ingang van 11 mei 2017 herbenoemd tot burgemeester van Nieuwegein. Zijn ambtstermijn is hierbij verlengd met opnieuw een periode van zes jaar. Backhuijs blijft hierdoor tot 11 mei 2023 burgemeester van Nieuwegein als hij zijn functie niet eerder neerlegt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk