Succes voor jiu-jitsuka’s van DeMix uit Nieuwegein

Afgelopen weekend vonden de Europese kampioenschappen jiu-jitsu voor aspiranten en junioren plaats in het Roemeense Pesti. Vorig jaar werden er maar liefst acht medailles gewonnen door het team uit Nederland. Een deel van de winnaars nam ook dit jaar deel aan het EK.

Vrijdag 5 april moesten Jari Van Bommel en Sem van Schaik aantreden in de categorie heren duo onder de 21-jaar. Hierbij halden Jari en Sem een prachtige derde plek, dus een bronzen medaille.

Een dag later was de beurt aan Rodin Veth. Hij kwam uit bij de aspiranten -18 jaar -69 kg. Helaas is Rodin in de voorronden geblesseerd geraakt waardoor hij zaterdag jl. niet verder kon strijden om een medaille.

Zondag kwamen Jari van Bommel -21 -77 kg en Stijn Terhaar -21 -62kg in actie. Jari wist zijn eerste twee partijen te winnen. In de kwartfinale verloor hij van de latere kampioen uit Italië. In de herkansing werd nipt verloren van Bosnië Herzegovina. Hierbij bleef het bij de bronzen medaille die Jari een dag eerder had gewonnen.

Stijn Terhaar begon vandaag ook zijn toernooi voortvarend. Na twee winst partijen stond hij in de halve finale, deze werd met een minimaal verschil van 10-9 verloren van Frankrijk. Dit betekende een herkansing in de kleine finale voor het brons tegen Italië. Deze partij wist Stijn met ruime marge te winnen waardoor het Brons mee naar huis kon worden genomen.

EK jiujitsu

Op de foto v.l.n.r:  Jari van Bommel, Stijn Terhaar, Rodin Veth en Sem van Schaik

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk