Jaarlijkse Anjercollecte van 16 tot en met 22 mei 2004

Dit jaar wordt de Anjercollecte in de week van 16 tot en met 22 mei gehouden. De Anjercollecte is een van de activiteiten van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De opbrengst van de actie zal worden aangewend voor 4000 initiatieven op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland.

Sinds 1946 gaan in het hele land leden van culturele verenigingen en organisaties met de collectebus rond. In vrijwel alle gemeenten in Nederland wordt jaarlijks meegewerkt aan de Anjercollecte. De opbrengsten gaan naar het provinciale fonds, in dit geval het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, dat ze gebruikt om subsidie te geven aan lokale en regionale projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud.

In Nieuwegein wordt elk jaar een grote inzet geleverd voor de Anjercollecte. Veel organisaties voor cultuur en natuurbehoud leveren collectanten. Dat is goed voor de Nieuwegeinse cultuur en winst voor de eigen, Nieuwegeinse organisaties. Eenderde van de opbrengst mag namelijk behouden worden voor de eigen kas. Daarnaast is de afgelopen vijf jaar door het fonds voor ongeveer € 25.000 aan subsidies aan Nieuwegeinse verenigingen toegekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk