‘Thuis aan de Dorpsstraat’

In het bestaande pand aan de Dorpsstraat 10 in Vreeswijk, is Van der Meijden Vastgoed vier appartementen aan het ontwikkelen op de begane grond van ca. 48 m² tot 54 m². Dit project is een transformatie van het monumentale pand waar ondernemer Bas van Meegen in oktober 2011 de Dagwinkel Vreeswijk begon, maar uiteindelijk, vanwege de hoge kosten en te weing klandizie, in 2018 het faillissement moest aanvragen. Vanaf die tijd heeft het pand leeg gestaan, waarna uiteindelijk een ontwikkelaar het pand heeft opgekocht. Eerder zat er ook al een Coop Supermarkt in het pand, ook deze moest haar deuren sluiten vanwege de hoge concurrentie.

De appartementen worden voorzien van alle denkbare comfort met een uitgebreide keuken met inbouwapparatuur, moderne badkamer, pvc vloer in houtlook, vloerverwarming, elektrische cv-ketel en gesausde wanden. ‘Bovendien krijgen de appartementen openslaande deuren met een buitenterrein waar de nieuwe bewoners heerlijk kunt ontspannen’ aldus de ontwikkelaar op haar website.

Dorpsstraat 10 Vreeswijk

Impressie van het eindresultaat

De Dorpsstraat is een ideale locatie voor mensen die graag willen genieten van het dorpse leven in Vreeswijk maar toch dicht bij de grote stad willen wonen. Het appartementencomplex ligt op een rustige locatie midden in het historisch centrum op loopafstand van alle voorzieningen zoals winkels, restaurants en openbaar vervoer. Wie er wil wonen moet wel 317.500 euro neerleggen voor 48 m2.

Over het pand Dorpsstraat 10
Dit vierkante, vrijstaande, witgepleisterde pand dateert uit de negentiende eeuw. Het ligt opvallend in het straatbeeld. Hoewel er met regelmaat verbouwingen hebben plaatsgevonden, is de hoofdvorm zeer gaaf gebleven. In 1925, bijna 110 jaar geleden, werd het pand in opdracht van de koopman W. Hoek verbouwd tot twee woonhuizen met winkels. De huidige pui-invulling stamt uit deze tijd. In 1965 zijn de winkels verbouwd, in 1968 de woningen. In 1976 heeft een uitbreiding plaatsgevonden, waarbij de zijgevelis aabgepast en er ten behoeve van de supermarkt een aanbouw is gemaakt aan de achterzijde. De woningen zijn uitgebreid met een dakkapel.

Ondanks de verbouwingen heeft het pand zijn neoclassistische kenmerken behouden boven de winkelpui. De dubbele winkelpui uit 1925 heeft een symmetrische opzet, met de twee toegangen in het midden en aan weerszijden een etalagevenster. Per winkel zijn deur en venster voorzien van vier gelijkvormige bovenlichten, een boven de deur, drie boven het venster. De wit bepleisterde gevelis voorien van pseudo-hoekblokken, een geprifilleerde waterlijst en een kroonlijst. Op de eerste verdieping zijn vier getoogde tweeruitschuifvensters aangebracht in een geprofileerde stuc-omlijsting. Het afgeknotte schilddak heeft de nokrichting loodrecht op de straat en is met blauwe Hollandse pannen bedekt. Een sterk uitspringende daklijst op consoles geeft het pand een extra karakteristiek. In het verleden is het dak voorzien van een moderne dakkapel.

One thought on “‘Thuis aan de Dorpsstraat’

  1. Ans Arendonk

    Toen ik dit las dacht ik, zoooo, maar dat is leuk!
    En leuk wonen ook nog.
    Maar toen ik de oppervlakte zag en de prijs….??? dacht ik……” spoort die makelaar wel”?? Het is geen Amsterdam hè??
    En beginners kunnen dit NIET betalen!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk